ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΟΠΑ) ΜΕ ΚΚΕ

 Συνάντηση της Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων με το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) είχε σήμερα ο υπεύθυνος τουΤμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάπης. Η ΠΟΠΑ ιδρύθηκε το 2010, ως μία προσπάθεια να οργανωθεί και να συντονιστεί η δράση των προπονητών όλων των αθλημάτων, στη βάση των κοινών τους προβλημάτων. Μέλη της είναι οι σύνδεσμοι προπονητών από Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Άρση Βαρών, Κανό - Καγιάκ, Μπάντμιντον, Ξιφασκία, Ποδηλασία, Πυγμαχία, Σκι (βουνού και θαλάσσιο), Τένις, Τοξοβολία και Αθλητών ΑμΕΑ.

Ζητούν αναγνώριση του επαγγέλματος

Η αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τον πρόεδρο Αθανάσιο Βιλλιώτη , τον Α' ΑντιπρόεδροΚωνσταντίνο Τουρναβίτη και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Στεφανίδη, ενημέρωσε το ΚΚΕ για τις απόψεις και τις θέσεις της ΠΟΠΑ για τα μεγάλα ζητήματα - προβλήματα του κλάδου και του αθλητισμού.

Βασικό αίτημα της ΠΟΠΑ είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία, την ασφάλιση και τη συνταξιοδότηση, καθώς μέχρι σήμερα χιλιάδες προπονητές σε διάφορα αθλήματα και σωματεία ή ομοσπονδίες δεν αμείβονται τακτικά ή αμείβονται με οδοιπορικά και εργάζονται ανασφάλιστοι. Στο πλαίσιο αυτό τονίζουν ότι πρέπει να γίνει και έλεγχος νομιμότητας των προπονητών που απασχολούνται σε σωματεία και εθνικές ομάδες, ενώ υπάρχει ανάγκη για ύπαρξη ενιαίου κανονισμού προπονητών.

Επίσης ανέδειξαν το ζήτημα της δημιουργίας Εθνικής Σχολής Προπονητών, ως σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς σήμερα υπάρχουν περιπτώσεις (ποδόσφαιρο) όπου προπονητής ποδοσφαίρου σε πανεπιστημιακό επίπεδο, χρειάζεται να δώσει εξετάσεις στην ομοσπονδία για να πάρει το δίπλωμα προπονητή.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Λιάπης εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος στα κύρια αιτήματα των προπονητών, υπενθυμίζοντας ότι ΚΚΕ έχει αναδείξει ορισμένα από αυτά όλο το προηγούμενο διάστημα. Επίσης επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι με δεδομένη τη στάση των νέων ανθρώπων απέναντι στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό και τις συνέπειές της στην υγεία τους, η αναβάθμιση του επιπέδου και των προπονητών στα σωματεία θα πρέπει ν' αποτελεί διαρκές μέλημα του κράτους. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, είτε κοινοβουλευτικά είτε στο κίνημα, τα αιτήματα του κλάδoυ.

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr