2η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών Οργανισμών

ΜΕΛΟΣ : 

Ταινάρου 10, Δάφνη, Αθήνα, Αττική 17237, Ελλάδα

www.popa.gr    E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο και φαξ : 2108222949 , κινητό 6972391087

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/2015

Την διοργάνωση της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών Οργανισμών ανέλαβε να διοργανώσει για τον Μάιο του 2016 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων. Η κορυφαία αυτή συνάντηση, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, σκοπό έχει τη συζήτηση και την λήψη αποφάσεων επί σημαντικών εργασιακών και εκπαιδευτικών ζητημάτων, που αφορούν τους προπονητές αθλημάτων. Παρέχεται, επίσης, ενημέρωση στους συμμετέχοντες για την εξέλιξη και τ’ αποτελέσματα διαφόρων προγραμμάτων και δράσεων του Παγκοσμίου και τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προπονητών.

Εν όψει της προετοιμασίας της διοργάνωσης της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών, επισκέφτηκε την Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών, Δρ. Λάντισλαβ Πέτροβιτς. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Π.Α, κ. Αθ. Δ. Βιλλιώτη και τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης, κ. Δημ. Στεφανίδη, Γ. Αραχωβίτη, Κ. Τουρναβίτη και Αλ. Μοράρη, συνάντησαν την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού, Ιάκωβο Φιλιππούση, τους οποίους ενημέρωσαν σχετικά με τους σκοπούς και τις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών και της Π.Ο.Π.Α. Ζητήθηκε δε, η παροχή υποστήριξης για την επιτυχή διεξαγωγή της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών. Αντηλλάγησαν απόψεις και διαπιστώθηκε συμφωνία. Τέλος, αποφασίστηκε η συνεργασία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών και της Π.Ο.Π.Α με τη Γ.Γ.Αν η οποία, μαζί με το υπουργείο Τουρισμού, θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την επιτυχή διεξαγωγή της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Α και εκπρόσωποι των συνδέσμων μελών της, συναντήθηκαν με τον Δρ. Πέτροβιτς, στην διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών, για την σημερινή κατάσταση στο χώρο των Ελλήνων προπονητών αθλημάτων, αλλά και, γενικότερα, του Ελληνικού αθλητισμού. Ο Δρ. Πέτροβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από όλες τις συναντήσεις και ενθουσιάστηκε από τον δυναμισμό και την αφοσίωση των προπονητών μελών της Π.Ο.Π.Α στην αναβάθμιση του ρόλου και του επιπέδου των Ελλήνων προπονητών.

Τέλος, η επιτροπή της Π.Ο.Π.Α για τη διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ, κ. Δημ. Τρυφωνόπουλο, με τον οποίον συζήτησαν λεπτομέρειες για την επιτυχή διεξαγωγή της. Ο κ. Τρυφωνόπουλος του Ε.Ο.Τ δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής ότι θα παρέχει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για τον σκοπό αυτό.

Το Δ.Σ της Π.Ο.Π.Α.


Εικόνα 1.  Από αριστερά : Κων. Τουρναβίτης (Α' Αντιπρόεδρος ΠΟΠΑ), Δημ. Στεφανίδης (Γεν. Γραμματέας ΠΟΠΑ), Λάντισλαβ Πέτροβιτς (Γεν. Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών), Έλενα Κουντουρά (Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού), Αθ. Δ. Βιλλιώτης (Πρόεδρος ΠΟΠΑ) και Αλεξ. Μοράρης (Αναπ. Γεν. Γραμματέας ΠΟΠΑ).

 Εικόνα 2. Από αριστερά : Αλεξ. Μοράρης (Αναπ. Γεν. Γραμματέας ΠΟΠΑ), Γ. Αραχωβίτης (Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΑ), Αθ. Δ. Βιλλιώτης(Πρόεδρος ΠΟΠΑ), Δημ. Τρυφωνόπουλος (Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ), Δημ. Στεφανίδης (Γεν. Γραμματέας ΠΟΠΑ) και Κων. Τουρναβίτης (Α' Αντιπρόεδρος ΠΟΠΑ).


Screenshot 20160415 232253

Εικόνα 3. Από αριστερά : καθήμενοι Αριστοτέλης Λαμπρίδης (Μέλος ΔΣ της ΠΟΠΑ), Γιώργος Πρίντεζης (Νομικός Σύμβουλος ΠΟΠΑ). Όρθιοι : Γιώργος Αραχωβίτης (Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΑ), Σάββας Λαμπρίδης (Άρση Βαρών), Τάσος Ευστρατίου (Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Ολυμπιακού Τάεκβοντο Ελλάδος), Βασίλης Διάφας (Μέλος ΔΣ της ΠΟΠΑ). Καθήμενοι : Λάντισλαβ Πέτροβιτς (Γεν. Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών), Αθανάσιος  Δ. Βιλλιώτης (Πρόεδρος ΠΟΠΑ), Σταύρος Μαρκής (Τάεκβοντο), Κώστας Γκρέκας (Μέλος ΔΣ της ΠΟΠΑ).

 

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr