Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης

Αντιπροσωπεία της ΠΟΠΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Αθανάσιο Δ. Βιλλιώτη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Στεφανίδη, τον Β' Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Αραχωβίτη και το μέλος του Δ.Σ κ. Παναγιώτη Χαβαριώτη, συναντήθηκε στην Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης με τον σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης κ. Κωστή Δεληγιάννη και την ιδιαιτέρα του Υπουργού Παιδείας κα Βάσω Μαρκάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΠΟΠΑ. 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο εκπαίδευσης των προπονητών αθλημάτων από τα ιδιωτικά και τα δημόσια ΙΕΚ, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών, των εξετάσεων, της πρακτικής εκμάθησης και εξάσκησης των μελλοντικών προπονητών, την νομοθετική κατοχύρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των αποφοίτων προπονητών ΙΕΚ, την διά βίου μάθηση των προπονητών αθλημάτων και την ένταξη των εκπαιδευτών τουριστικών αθλητικών δραστηριοτήτων σε ένα σύστημα εκπαίδευσης από το οποίο υποχρεωτικά θα αποφοιτούν όσοι θα εργάζονται σε αυτό τον τομέα του τουρισμού.

Η συζήτηση ήταν πολύ αποδοτική και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και η ΓΓΑ.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ κ. Νίκος Καστρινάκης ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΙΕΚ ο οποίος αναφέρθηκε στις απόψεις των ιδιοκτητών ΙΕΚ για τα ανωτέρω ζητήματα.

Για την φωτογραφία : από αριστερά, Βάσω Μαρκάκη ιδιαιτέρα του Υπουργού Παιδείας, Γιώργος Αραχωβίτης Β' Αντιπρόεδρος ΠΟΠΑ, Νίκος Καστρινάκης Διευθυντής ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Δημήτρης Στεφανίδης Γενικός Γραμματέας ΠΟΠΑ, Κωστής Δεληγιάννης συνεργάτης Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, Αθ. Δ. Βιλλιώτης Πρόεδρος ΠΟΠΑ και Παναγιώτης Χαβαριώτης μέλος ΔΣ ΠΟΠΑ.

                                                                                                                                                      
Screenshot 20170301 235226

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr