ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Π.Ο.Π.Α ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

img

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού. Κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τηλεδιάσκεψη όλων των φορέων του αθλητισμού, με σκοπό να καταγραφούν απόψεις και προτάσεις για την επαναλειτουργία του αθλητισμού και την εφαρμογή πρωτοκόλλων υγιεινής στους χώρους αθλήσεως.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Α. κ. Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης, υπέβαλλε τις ακόλουθες προτάσεις :

1. Άμεση επιστροφή των Προπονητών στους χώρους προπονήσεων, διότι μικρότερο ή μεγαλύτερο μέρος του μηνιαίου εισοδήματός τους προέρχεται από την Προπονητική.

2. Δέσμευση από μέρους των Προπονητών για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής που θα εκδώσει προς εφαρμογή η Γ.Γ.Α, ώστε να προστατευθούν οι Προπονητές και οι αθλητές τους.

3. Τα Πρωταθλήματα των διαφόρων αθλημάτων, να διεξαχθούν έπειτα από εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη των προπονήσεων, αναλόγως και των ειδικών απαιτήσεων κάθε αθλήματος, ώστε να επανέλθουν οι αθλητές στην κατάλληλη φυσική κατάσταση και για την αποφυγή τραυματισμών.

4. Για την αναζωογόνηση του αθλητισμού, θα μπορούσαν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να επαναλειτουργήσουν Αθλητικά Σχολεία σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και για κάθε άθλημα, με σκοπό την προσέλκυση νέων αθλητών σε όλα τα αθλήματα για την ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων.

5. Εκκαθάριση Μητρώου Προπονητών της Γ.Γ.Α, ώστε να μείνουν σε αυτό μόνον οι ζώντες Προπονητές, καθώς και να υπάρχει χωριστή κατάσταση με τους απασχολούμενους και τους μη απασχολούμενους Προπονητές. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν εύκολα το σωματεία που θέλουν να προσλάβουν Προπονητές, να επιλέγουν από όσους δεν απασχολούνται.

6. Εφαρμογή των Κανονισμών Προπονητών με : α) θεσμοθέτηση συστηματικού ελέγχου εφαρμογής τους, β) πρόβλεψη ποινών για τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες που απασχολούν παρανόμους «προπονητές», καθώς και για τους παράνομους «προπονητές», γ) άμεση έκδοση και εφαρμογή Κανονισμών Προπονητών σε όσα αθλήματα δεν έχουν Κανονισμούς.

7. Η απασχόληση μη νομίμων Προπονητών, δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τη σωστή και ασφαλή προετοιμασία των αθλητών όλων των ηλικιών, θέτει εν αμφιβόλω και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής ασφάλειας των ομάδων.

8. Η Π.Ο.Π.Α, ως μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών, θα ζητήσει να λάβει τα πρωτόκολλα υγιεινής που θα τεθούν σε ισχύ από άλλες χώρες καθώς και τα βήματα επαναφοράς της πλήρους λειτουργίας των αθλημάτων σε άλλες χώρες, ώστε να τα υποβάλλει στην Γ.Γ.Α για μελέτη και πιθανή υιοθέτησή τους στην Ελλάδα. Επίσης, θα ενημερώσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητών για τις διαδικασίες επανεκκίνησης του Αθλητισμού στην Ελλάδα, ως παραδείγματος επανεκκίνησης του αθλητισμού για άλλες χώρες.

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr